Koh Lipe

När vi stämplat ut oss från Malaysia åkte vi återigen mot Thailand. Denna gång Koh Lipe. 

När vi steg i land fick vi gå direkt till en border där vi fick nya stämplar med ytterligare 15 dagar i våra pass. 4 stämplar på en och samma dag, inte dåligt. 

Alltid svårt att veta vart man ska bo när man kommer fram någonstans utan att ha bokat boende. Vi tog en moppetaxi och han körde oss faktist till ett bra boende på Sunset beach. 

Varin village heter det. Vi bor i en liten bungalow med fläkt, en madrass på golvet, ett myggnät. Toalett och kallvattendusch. (Som det bor en groda i som kommer fram varje gång vi duschar haha. 
Har även havsutsikt! 
Detta betalar vi 700 bath per natt, ca 150kr så det är ett väldigt bra pris. Är annars väldigt dyrt med boende här på ön. Enkla rum/bungalows till högt pris.
Nackdelen här vi bor nu är den otrevliga personalen. 
Vi började med en natt här, och morgonen därpå klockan halv åtta åker en man runt på moppe och väcker de som ska checka ut samma dag. Han stod utanför oss och knackade & gapade tills vi vaknade. Förstår inte riktigt grejen när det var två timmar kvar till utcheckning haha. 

Så nu gör vi inte så mycket på dagarna, vi vaknar i god tid. Äter frukost och lägger oss på någon kritvit strand med kristallklart vatten, här ligger vi och slappar ungefär tills solen går ner, åh det är så underbart! 

Nu har vi stannat här i 3 nätter. Blir den 4 inatt och sedan stannar vi iaf en eller två till. Så otroligt mysig ö, allt är inom gångavstånd, finns massa mysiga restauranger, små affärer, olika spa där man kan unna sig tex en timmes massage för en sjukt liten peng och så många fina stränder. 
Nu njuter vi till fullo. ❤️️

Inne i vår bungalow 

Sunrise beach 

Sunrise beach 

Sunrise beach 


Trötta killar 

Altanen på vår bungalow 

Madame Yoohoo pancakes 


Kommentera här: